Aktiviteter i Andøy

Andøya i Vesterålen er faktisk den 10. største øya i Norge. Stedet er kjent for sin vakre og varierte natur, og byr på spennende aktiviteter for både fastboende og besøkende.

Vi samarbeider med Andøy Taxi

Risøyhamn Sjøhus har et godt samarbeid med Andøy Taxi. Våre gjester anbefales å kontakte taxiselskapet direkte hvis de trenger transport til steder i området rundt Andøya/Vesterålen.

Andøy Taxi kan kontaktes på +47 761 41 200.

Ta lunsjen ute på kafé

Rett ved Risøyhamn Sjøhus ligger TH Café, som selger blant annet baguetter, lasagne, pizza og  hamburger. Hvis du er fysen på noe søtt kan du kjøpe deg en kule eller to med iskrem til dessert.

I perioden 1. juni til 30. august er Alveland på Dverberg åpent. 15 – 20 minutter med bil unna Risøyhamn Sjøhus kan du få kjøpt fersk bakst og hjemmelagde såper – deres spesialitet.

Alveland har åpent fra 11:00 til 18:00, og kan kontaktes på +47 996 11 845.

Spis middag på Marmelkroken

I den vakre bygda Bø på yttersida av Andøya, finner du Marmelkroken. Et kjempefint sted å besøke, både alene og sammen med andre. Marmelkroken ligger tett ved skogen og fjellene, og har storhavet som nærmeste nabo. Her kan du nyte et deilig måltid i avslappende omgivelser.

Dagscruise med Hurtigruten

Hurtigruten har siden 1893 seilt langs norskekysten, og turen omtales som «verdens vakreste kystreise». Vi er så heldig å ha Hurtigruten lett tilgjengelig. Fra Risøyhamn går skipet både i nord- og sørgående retning. Hvis du føler for å bevege deg litt lenger avgårde enn bare i nærområdet, kan du hoppe på å ta et dagscruise til for eksempel Svolvær eller Harstad.

Unike øyeblikk med hvalsafari

Andøya er kjent for hvalsafari, da spekkhoggerne kommer hver sommer for å jakte på sild. Har du noen gang vurdert å bli med på hvalsafari? Nå har du muligheten! Både Whale2Sea og Whalesafari holder nemlig til på Andøya. Whale2Sea tar deg med ut på åpent hav på sine ribber, slik at du virkelig kan se disse praktfulle dyrene på nært hold. Whalesafari arrangerer turer med større båter, med erfarne skippere og moderne sonarutstyr som øker sjansen for å finne hval.

Andøya Space

Andøya er hjemmet til Norges eneste operative romsenter, nemlig Andøya Space. Senteret driver med forskning, testing og oppskyting av raketter. De tilbyr også opplevelser for små og store romentusiaster. Samle gjengen din og ta en virtuell reise til Mars, eller test deres escape room. Inngangsbilletten inkluderer utstilling, filmer, klatrevegg og papirrakettverksted. Les mer på nettsiden til Andøya Space.

Nasjonale turistveier

Andøya kan du vandre langs noen av Norges flotteste strender og se utover blikkstille hav, med midnattssola som eneste selskap.

Andre aktiviteter

PRØV FISKELYKKEN

Våre aktiviteter

OPPLEV NORD-NORGE OM VINTEREN